Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ:ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ

Απέκλεισε ο υπουργός Οικονομικών το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας, διαψεύδοντας κατηγορηματικά τα σενάρια περί επιστροφής στη δραχμή.
Σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση, ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι η χώρα έφτασε κοντά στη στάση πληρωμών, ωστόσο ευτυχώς στήθηκε ο μηχανισμός στήριξης στην ώρα του και έτσι δεν υπάρχει ζήτημα χρεοκοπίας.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, επεσήμανε ότι εφόσον υλοποιηθούν όσα περιγράφονται στο μνημόνιο με την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΔΝΤ δεν θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα.
Υπογράμμισε ακόμη την ανάγκη αναδιάρθρωσης των φορολογικών υπηρεσιών, προαναγγέλοντας τη μείωση των ΔΟΥ τους επόμενους μήνες.
Ερωτηθείς σχετικά με το στόχο των δαπανών και αν θα μπορέσει να υλοποιηθεί εν μέσω ύφεσης, παραδέχθηκε ότι υπάρχει κάποια ανησυχία, τονίζοντας, ωστόσο, ότι ο στόχος δεν είναι μόνο στόχος εσόδων αλλά και δαπανών.
Για το ενδεχόμενο κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε πως η τρόικα ζήτησε την κατάργησή τους, η κυβέρνηση, όμως, όπως είπε, κατάφερε τη διάσωσή τους.
Σημείωσε, ωστόσο, πως είναι προφανές ότι θα υπάρξει μια συγκράτηση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα τα επόμενα χρόνια, καθώς η χώρα είναι σε ύφεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου