Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

ΑΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ


Αν βγάλουμε από τη χθεσινή ειδησεογραφία τα πολιτικά και τα οικονομικά θέματα εκείνα που «χτυπούν» στο μάτι είναι τα νέα επεισόδια στην Κερατέα όπου οι κάτοικοι δεν αρκούνται πλέον να κλείνουν τον δρόμο με θεόρατα μπάζα, αλλά σκάβουν και τάφρους, που αργότερα φαντάζομαι θα γεμίσουν με νερό, η επίθεση αναρχικού εναντίον του διάσημου νομπελίστα γενετιστή Τζέημς Watson, 90 ετών, στο πανεπιστήμιο της Πάτρας, η άλλη επίθεση εναντίον του Α. Λοβέρδου στους Αγίους Αναργύρους και ο τραυματισμός συνοδού του, οι συστηματικές κλοπές ηλεκτρονικών υπολογιστών από τα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας, η απίστευτη ανακοίνωση της διοικητού του Αλεξάνδρα ότι το νοσοκομείο δεν θα μπορούσε να συνεχίσει την εφημερία του γιατί είχε μείνει από υλικά και κρεβάτια, αλλά όταν έγινε έλεγχος αποδείχθηκε ότι υπήρχαν άφθονα και υλικά και κρεβάτια!

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΜΑΝΤΕΛΗ 2

Ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, καταδίκασε το εφετείο τον πρώην υπουργό Τάσο Μαντέλη για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες την περίοδο 2006 - 2007.

KATAΔΙΚΗ ΜΑΝΤΕΛΗ

Σε τρία χρόνια φυλάκιση με αναστολή για ψευδή δήλωση πόθεν έσχες τιμωρήθηκε (;) ο πρώην υπουργός μεταφορων Τάσος Μαντέλης.

ΚΙΝΗΤΡΟ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ


Tου Πασχου Μανδραβελη
Θα μπορούσε να είναι πρωταπριλιάτικο αστείο, αλλά η παρακάτω επιστολή έχει ημερομηνία 18 Μαρτίου 2011. Την έστειλε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης στο υπουργείο Οικονομικών και στην Περιφερειακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης.

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Debtocracy: ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ


Το ντοκιμαντέρ του Άρη Χατζηστεφάνου και της Κατερίνας Κιτίδη “Debtocracy” (Χρεοκρατία), συζητήθηκε πολύ τις τελευταίες ημέρες. Μολονότι δεν λείπουν οι προχειρότητες στον υποτιτλισμό και τις λεζάντες, οι οποίες θα μπορούσαν να αποφευχθούν με υπομονή λίγων ακόμη ημερών, πρόκειται για μία – σε γενικές γραμμές – καλογυρισμένη δουλειά. Η αισθητική της έχει σαφείς επιρροές από τα γνωστά “οικονομικά” ντοκιμαντέρ “Money as debt” και “Zeitgeist”, ενώ η μουσική του Γιάννη Αγγελάκα, που το συνοδεύει, είναι αναμενόμενα έξοχη.

H ΕΛΛΑΔΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ


Στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα θα σωθεί μόνο αν εκποιήσει κρατική περιουσία καταλήγει μακροσκελές άρθρο που δημοσιεύτηκε στον Economist.
Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας περιγράφεται με μελανά χρώματα και οι διαπιστώσεις για τις πιθανότητες διάσωσης μέσω της συνταγής (της τρόικας) που ακολουθείται, προκαλούν ανησυχία.