Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

H ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ XΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

ΠΟΙΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΟΛΕΘΡΟ


Τελικά η  οικονομική χρεοκοπία της κοινωνίας που πλέον είναι πολύ κοντά εαν δεν έχει ήδη επιτευχθεί ίσως να μην αποδειχθεί η μεγαλύτερη καταστροφή από το τσουνάμι της κρίσης που βιώνει η χώρα τα τελευταία 4 χρόνια. Σίγουρα η απόλυτη κατστροφή που θα χρεισθούν δεκαετίες και πολλές γενιές για να ξεπερασθεί θα είναι οι κοινωνικές πληγές που ανοίγονται στο σώμα της Ελλάδας

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΗΣ ΗΜΙΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ




 ΤΗΣ ΓΙΩΤΑΣ ΚΗΠΟΥΡΟΥ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μεσημέρι Παρασκευής και στο υπόγειο της οδού Γαλαξία στο Νέο Κόσμο, σε έναν από τους μεγαλύτερους χώρους προσευχής των Μουσουλμάνων της Αθήνας, επικρατεί το αδιαχώρητο. Στα σκαλιά της εισόδου, δεκάδες ζευγάρια παπούτσια….. Η ώρα είναι 15:30 και η προσευχή μόλις έχει ξεκινήσει. Λίγη ώρα αργότερα, ένα περιπολικό της Αστυνομίας περνάει μπροστά από το χώρο προσευχής και ελέγχει διακριτικά την κατάσταση που επικρατεί. Περίπου εκατόν είκοσι τέτοιοι άτυποι χώροι λατρείας , όπως αυτός στον οποίο μπήκαν τα «Παραπολιτικά», λειτουργούν πλέον το κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας.

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΝΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩ;


ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
Όλες οι πληροφορίες τόσο απο τις διεθνείς πηγές όσο και απο τις ελληνικές είναι σαφείς: Η Ευρώπη αποφάσισε να στηρίξει την παραμονή της Ελλάδας στο Ευρώ, πάση θυσία.
Και αυτό δεν είναι υπερβολή. Η απόφαση ελήφθη σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο και μένει να βρεθεί ο “τεχνικός” τρόπος, δηλαδή η διατύπωση, αλλά και οι δικαιολογίες για να παρακαμφθούν τα εμπόδια.
Ποιά είναι τα εμπόδια;

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΣΤΟ ΦΩΣ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΔΥΟ ΥΠΟΥΡΓΩΝ

Με δημοσιεύματα σε Κυριακάτικες εφημερίδες αναμένεται να αποκαλυφθούν οι νέες επιλογές στην ζωή δύο υπουργών. Πρόκειται για δύο πρόσωπα άκρως επικοινωνιακά που θα προκαλέσουν μεγάλο θόρυβο και δημοσιεύματα καθώς τον τελευταίο καιρό οι κυρίες μονοπωλούν την επικαιρότητα..     

ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Νοσοκομείο Παίδων - Χιούστον, Τέξας

Μπορεί τα Νοσοκομεία να είναι ένα εκφοβιστικό μέρος, ειδικά για τα παιδιά.
Οι λευκοί τοίχοι και τα μεγάλα θορυβώδη μηχανήματα μπορεί να τρομάξουν κάποια παιδιά και να γίνουν μη συνεργάσιμα.
Φυσικά, με τη φροντίδα επαγγελματία μπορεί να ξεπεραστούν αυτά τα εμπόδια!!!
Προσθέτοντας λίγο χρώμα και διασκέδαση στους τυπικά μονότονους εσωτερικούς χώρους μπορεί να κάνει πολλά για να βοηθήσει την ψυχολογία των παιδιών.
Απολαύστε το!:....

Read more: http://www.i-diadromi.com/2012/10/blog-post_821.html

Επιτέλους ας μας πουν, μας θέλουν ή όχι στο ευρώ;


Του Θανάση Παπαδή
Και όμως κάτι μας διαφεύγει. Όλο αυτό το σκηνικό που έχει στηθεί γύρω από το ελληνικό πρόβλημα έχει πάρα μα πάρα πολλά κενά.
Από την μία έχουμε την τρόικα να προβάλλει συνεχείς απαιτήσεις, με τις περισσότερες φορές αυτές να κινούνται στην σφαίρα της «εκδίκησης» της κοινωνίας και της χώρας. Από την άλλη έχουμε τους ευρωπαίους ηγέτες που κάθε μέρα λένε τα καλύτερα λόγια για την Ελλάδα.

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ


 ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ Η ΤΡΟΙΚΑ -ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΡΙΑ

Λίγο πριν την κορύφωση του Ελληνικού δράματος τα δεδομένα έχουν ως εξής: Η πραγματική οικονομία έχει στεγνώσει και από την τελευταία ικμάδα ρευστότητας με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να "σκάνε" η μία μετά την άλλη.Μισθωτοί και συνταξιούχοι τρώνε τα λιγοστά αποθέματα των καταθέσεων που είχαν στην  άκρη για μια ώρα ανάγκης. Παρά όμως τις δυσμενείς συνθήκες  η εφαρμογή του προυπολογισμού δεν πάει άσχημα οι δαπάνες έχουν περιοστεί σημαντικά όπως και το έλλειμμα και σύμφωνα με την έκθεση της πάντα καλά ενημέρωμενης ομάδας της alpha bank η χώρα μπορεί να παρουσιάσει στο τέλος του χρόνου πρωτογενές πλεόνασμα.