Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

ΗΠΑ: ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

«Η Ελλάδα έχει κινηθεί σε μία πολύ σημαντική κατεύθυνση, υλοποιώντας αναγκαίες μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο Τζακ Λιου, υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, προσθέτοντας, όμως, ότι «(οι Έλληνες) έχουν δύσκολες αποφάσεις μπροστά τους».

Ο Αμερικανός υπουργός δήλωσε ότι θα πιέσει τους Ευρωπαίους ομολόγους του στη σύνοδο της ομάδας των 20 μεγαλύτερων αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών (G 20) να τονώσουν την ανάπτυξη, σημειώνοντας ότι η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας αποτελεί ένα επιτυχημένο παράδειγμα. «Η Ευρώπη πρέπει να εξετάσει προσεκτικά τι μπορεί να κάνει για να κινηθεί και πάλι η μηχανή της ανάπτυξης. Ο κόσμος χρειάζεται την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας», δήλωσε ο υπουργός.

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΛΑ ΓΑΒΑΛΑ ΘΕΛΕΙ Η ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ

Πρόθυμη να παραχωρήσει στο ελληνικό Δημόσιο τα 3 ακίνητα που έχει στην κατοχή της είναι η Αρετή Τσοχατζοπούλου,  όπως δήλωσε πριν από λίγο ο συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος κατά την διάρκεια της διαδικασίας στο Τριμελές εφετείο κακουργημάτων της Αθήνας.

«Η Αρετή Τσοχατζοπούλου είναι αθώα, έχει 3 παιδιά, το ένα εκ των οποίων έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας και θέλει να είναι ξεκάθαρη στους συμπολίτες της και να μείνει στην Ελλάδα», τόνισε ο συνήγορός της, απευθυνόμενος στους δικαστές.

ΚΕΠ ΓΙΑ 2 ΦΑΞ ΤΟ ΧΡΟΝΟ





Πληρώνουν υπάλληλο με 1000 ευρώ το μήνα για 2 e-mail και 2 αποστολές φαξ !

Της Μάρας Μπέκα


Την ώρα που κυβέρνηση και τρόικα έχουν σπαταλήσει χιλιάδες ώρες για την αναδιάρθρωση του δημοσίου, αύξηση της παραγωγικότητας και μείωση των άχρηστων δομών  του δημοσίου αποδεικνύεται καθημερινά ότι οι νησίδες της σπατάλης είναι ατελείωτες και παραμένουν συχνά αλώβητες. Στο Δήμο Αργιθέας, στα Τρίκαλα διατηρείται ΚΕΠ χωρίς ουσιαστικό φόρτο εργασίας, μάλλον, διότι πρέπει να υπάρχει λόγω του οργανισμού του τοπικού δήμου.

Η κατάσταση προκαλεί αγανάκτηση ακόμα και στη μοναδική εργαζόμενη που έχει καταδικαστεί σε εργασία χωρίς αντικείμενο. Η ιστορία της είναι μοναδική αφού η κ. Βασιλική δεν κάνει τίποτα στο συγκεκριμένο ΚΕΠ καθώς δεν έχει πελάτες να εξυπηρετήσει και τους τελευταίους επτά μήνες έχει στείλει μόνο δύο email  και δύο ΦΑΞ, που έχουν κοστίσει στο ελληνικό δημόσιο μέσα σε αυτή την δυσχερή οικονομική περίοδο 1750 ευρώ το καθένα.

OΛΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΈΧΟΥΝ ΟΡΙΑ

Το ξενοδοχείο που εργαζόταν μπορεί να ήταν γεμάτο από τουρίστες, όμως η μία μείωση μισθού διαδεχόταν την άλλη - Όλες μαζί ξεπερνούσαν το 50% του αρχικού μισθού...

Όλα τα πράγματα στη ζωή έχουν τα όρια τους - ακόμα και οι μειώσεις μισθών μέσα στην κρίση. Κάτι τέτοιο ένιωθε τα τελευταία τρία χρόνια ο κ. Γιώργος Παπυράκης από τις Κορφές. Μάγειρας στο επάγγελμα, άφησε πίσω του 20 χρόνια προϋπηρεσίας και μια δουλειά που πραγματικά αγαπούσε, όσο δύσκολη και αν ήταν αυτή, ειδικά στα ξενοδοχεία όπου δούλευε.


''Η επιχείρηση μπορούσε να μας πληρώνει κανονικά''
Το να πει «αντίο» και να σηκωθεί να φύγει δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση. Αυτό το καταλαβαίνουν όλοι. Έχει οικογένεια, υποχρεώσεις αλλά και αξιοπρέπεια και κυρίως όρια στην αντοχή του κυρίως στην ψυχολογική, η οποία εξαντλήθηκε. Οι μειώσεις ξεκίνησαν σταδιακά και κάποια στιγμή ξεπέρασαν το 50% σε μια ξενοδοχειακή μονάδα που ήταν γεμάτη από τουρίστες και μπορούσε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

ΠΟΙΟΣ ΕΚΔΟΤΗΣ ΈΓΙΝΕ ΑΓΡΟΤΗΣ;



Η. Λιβάνης: Ο Εκδότης που έγινε ... παραγωγός

-Αγόρασε συσκευαστήριο στην Ημαθία και πουλάει ροδάκινα και κεράσια


-Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ  Τάσος Σιδηρόπουλος και διευθυντής της νέας επιχείρησης αποκαλύπτει : «Έτσι έπεισα τον Λιβάνη να ασχοληθεί με τα ροδάκινα»




Κατερίνα, Χρυσός Ιούνης, Red Heaven, Baby Gold. Θα μπορούσαν να είναι τίτλοι από τα best sellers του καλοκαιρού που θα στόλιζαν τις προθήκες του εκδοτικού οίκου Λιβάνη.
Πρόκειται όμως για ποικιλίες ροδάκινων, μιας και ο Ηλίας Λιβάνης αποφάσισε να ασχοληθεί με τα ροδάκινα, κάνοντας μια από τις δυναμικότερες επενδύσεις  στην Ημαθία, στην καρδιά της παραγωγής ροδάκινων.
Με στόχο να καταστήσει γνωστή, σε όλο τον κόσμο, την μοναδική ποιότητα του Ημαθιώτικου ροδάκινου, ο ανήσυχος εκδότης, ανοίγει νέο επιχειρηματικό κεφάλαιο  στη ζωή του, μετά από 35 χρόνια επιτυχούς παρουσίας στις εκδόσεις, «οργώνει» πλέον τις φάρμες της Βέροιας για  να συγκεντρώσει την καλύτερη σοδειά των παραγωγών.
Το μεγάλο deal ύψους 1,25 εκ. ευρώ έκλεισε πριν από ένα μήνα όταν ο Ηλίας Λιβάνης, ως μοναδικός πλειοδότης, στον πλειστηριασμό εγκαταστάσεων της «αμαρτωλής» ΕΑΣ Βέροιας, από την Αγροτική Τράπεζα, κατοχύρωσε το συσκευαστήριο της Ένωσης. 

Η αγοραπωλησία ολοκληρώθηκε μόλις πριν από μερικές εβδομάδες, με τον κ. Λιβάνη να καταβάλλει  το ποσό του 1,25 εκατ. ευρώ, εξασφαλίζοντας το 50% του ποσού από ίδια κεφάλαια και το υπόλοιπο μέσω δανείου από την Τράπεζα Πειραιώς. Εδώ και καιρό πια είναι σχεδόν μόνιμος κάτοικος της περιοχής αφού τρεις ημέρες την εβδομάδα βρίσκεται στην Βέροια, στήνοντας την νέα του επιχείρηση εμπορίας νωπών ροδακίνων, με την ονομασία «Ελληνική Ρίζα», στην οποία είναι ο βασικός μέτοχος
Γιατί όμως ένας πετυχημένος επιχειρηματίας, να χρεωθεί προκειμένου να ασχοληθεί με μια μορφή εμπορίου που δεν γνωρίζει; Το  ερώτημα  απασχόλησε  πολλούς κατοίκους της Ημαθίας, όσο και τους ντόπιους  επιχειρηματίες.

ΠΗΡΕ ΦΩΤΙΑ ΤΟ ΤWITTER ΜΕ ΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ

Δίνουν και παίρνουν τα καυστικά σχόλια στο twitter μετά την γκάφα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ο οποίος έβρισε on-camera, με το hastag #gamw_to_kefali_mou_malaka να έχει γίνει ήδη το Νο1 θέμα συζήτησης. Ορισμένα από το πιο πετυχημένα tweets.





"ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΣΤΑ ΓΟΥΝΑΡΑΔΙΚΑ"

Από τον αρχικαπετάνιο του ΕΛΑΣ στον βουλευτή  Βαγγελη Διαμαντόπουλο. Και εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ με απάντηση του Αλέξη Μητρόπουλου.

«Καλή αντάμωση στα γουναράδικα». Και μόνο στο άκουσμά της, η φράση που χρησιμοποίησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, πυροδότησε τεράστιες πολιτικές εντάσεις, κάνοντας ορισμένους να μιλούν -στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης- ακόμα και για εμφυλιοπολεμικές συρράξεις.

«Είμαστε αυτοί που θα ενώσουμε αυτό τον κύκλο, που έσπασε το σάπιο πολιτικό σας σύστημα. Από το λαό στη Βουλή και ξανά στο λαό. Είμαστε έξω που ακούμε όλους αυτούς» είπε ο κ. Διαμαντόπουλος, απευθυνόμενος σε όσους κατηγορούν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι έφυγαν από την Ολομέλεια και πήγαν στην πορεία.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «όλοι μας λένε ότι δεν εκβιάζεται είναι αποφασισμένοι για ρήξη και ανατροπή. Αυτό που έλεγε και ο Άρης Βελουχιώτης "ραντεβού στα γουναράδικα"».

Το twitter και το facebook, μέσα σε δευτερόλεπτα, πήραν φωτιά με εκατέρωθεν αντεγκλήσεις μεταξύ δεξιών και αριστερών, που σε πολλές περιπτώσεις άγγιξαν και τα όρια των ύβρεων.

Ποια είναι όμως η πραγματική προέλευση της φράσης που συχνά πυκνά χρησιμοποιούσε ο αρχικαπετάνιος του ΕΛΑΣ, Άρης Βελουχιώτης;

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

ΟΟΣΑ: Κοντά στο 28% η ανεργία στην Ελλάδα το 2014


«Βραχνάς» για τις ανεπτυγμένες οικονομίες η επίμονη αύξηση της ανεργίας - Οι νέοι δέχονται το μεγαλύτερο πλήγμα - Βαθιές οι κοινωνικές πληγές

Σε υψηλά επίπεδα θα παραμείνει η ανεργία στις ανεπτυγμένες οικονομίες και το 2014, με τη νεολαία και όσους έχουν χαμηλά προσόντα, να δέχονται το μεγαλύτερο πλήγμα
Σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΟΟΣΑ, ο μέσος όρος των δεικτών ανεργίας, αναμένεται να υποχωρήσει ελαφρώς σε ορίζοντα 18 μηνών, στο 7,8% από 8%. Συνολικά 48 εκατομμύρια άνθρωποι θα βρεθούν εκτός αγοράς εργασίας στις 34 χώρες – μέλη του Οργανισμού.
Επίσης, οι αποκλίσεις μεταξύ των χωρών, αναμένεται να διευρυνθούν. Ο ΟΟΣΑ προβλέπει ότι η ανεργία στις ΗΠΑ θα υποχωρήσει στο 6,7% από 7,65 και στη Γερμανία στο 4,7% από 5,3%.
Ωστόσο, στην υπόλοιπη Ευρώπη, η ανεργία είτε θα αυξηθεί, είτε θα παραμείνει στάσιμη. Στη Γαλλία, η ανεργία το 2014 θα αυξηθεί στο 11,2%, στην Ιταλία στο 12,6%, ενώ σε Ελλάδα και Ισπανία θα πλησιάσει το 28%! Ελαφρώς θα αυξηθεί η ανεργία στη Βρετανία στο 7,8% έναντι 7,7% φέτος.

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ


Στο στόχαστρο της κυβέρνησης μπαίνουν, πλέον, για τα καλά οι σχολικές καθαρίστριες που ανήκουν μεν στο υπουργείο Παιδείας αλλά μισθοδοτούνται μέσω των δήμων,  ενόψει το επόμενου κύματος διαθεσιμότητας 12.500 υπαλλήλων του Σεπτεμβρίου.
Πρόκειται για περίπου 3.000 εργαζόμενες αορίστου χρόνου, ενώ ακόμη 6.000 υπηρετούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή και ως ωρομίσθιες.  Η συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων είναι ιδιαίτερα ευάλωτη καθώς τα τυπικά προσόντα τους είναι ελάχιστα και θα μπορούσαν με ιδιαίτερη ευκολία να περικοπούν οριζοντίως γεμίζοντας τις «δεξαμενές» τόσο της διαθεσιμότητας των 12.500 όσο και των υπολοίπων 2.000 (;) απολύσεων του 2013. Παράλληλα,  σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες που επεξεργάζονται αυτά τα σενάρια, η συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων μπορεί να αντικατασταθεί εύκολα και με μικρότερο από το σημερινό κόστος από ιδιωτικά συνεργεία καθαριότητας.  Με αυτό τον τρόπο, θεωρούν, ότι δεν θα υπάρξουν μεγάλες αντιδράσεις και από τους δημάρχους, καθώς, έτσι κι αλλιώς, δεν ανήκουν στο δυναμικό των δήμων τους.