Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

AΠΟ ΤΗΝ ΠΑΣΠ ΣΤΟ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΝΔ



ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Εικοσιπέντε χρόνια ήταν αρκετά ώστε η δραστήρια γραμματέας του Χημικού της ΠΑΣΠ στη Θεσσαλονίκη στα τέλη της δεκαετίας του 80 Μαρία Σπυράκη να αλλάξει πολιτικό  στρατόπεδο και από δραστήρια οπαδός του Ανδρέα Παπανδρέου  να περάσει στη λίστα των προβεβλημένων υποψήφιων ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που πίνουν νερό στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά.
Προβεβλημένη πολιτική ρεπόρτερ στο κυβερνητικό ρεπορτάζ με σημαντικές επιτυχίες  τα τελευταία χρόνια πέρασε από χίλια κύματα μέχρις ότου δεχτεί την πρόταση που περίμενε αρκετά χρόνια να αφήσει το δημοσιογραφικό μετερίζι και να περάσει στα πολιτικά έδρανα. Όπως αποκάλυψαν τα Παραπολιτικά  η μέχρι πρότινος  δημοσιογράφος του πολιτικού ρεπορτάζ δέχθηκε τηλεφώνημα από τον πρωθυπουργό ο οποίος της πρότεινε να κατέβει με την ΝΔ στις ευρωεκλογές του Μαΐου, παρότι ήταν γνωστό πως προέρχεται πολιτικά από το κέντρο.
Η ίδια μιλώντας σε πρώην συναδέλφους της ξεκαθάρισε πως θεωρεί  σήμερα ότι μόνο η ΝΔ είναι ο πολιτικός χώρος που μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερή πορεία της χώρας στην Ευρώπη. Αυτό  ήταν ο λόγος  που έκανε αποδεχτή την πρόταση του πρωθυπουργού. Είχε προηγηθεί μυστική συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη, στο Μέγαρο Μαξίμου με τον οποίο συζήτησαν όλα τα δεδομένα.  
 Γεννήθηκε στον Πυργετό της Λάρισας και μετά τις σπουδές, ξεκίνησε από το ελεύθερο τηλεοπτικό  ρεπορτάζ στη Θεσσαλονίκη το 1991 και αρκετά χρόνια αργότερα μετά από ένα διαζύγιο κατέβηκε στην Αθήνα και ανέλαβε το ρεπορτάζ της ΝΔ για λογαριασμό του καναλιού STAR. Ακρως ανταγωνιστική, έχει πιστούς φίλους όσο και φανατικούς εχθρούς καθώς από την πρώτη μέρα στα γραφεία της Ρηγίλλης έδειξε τις διαθέσεις της ότι στο κυνήγι της είδησης θα ήταν αδυσώπητη.
Η αδιαπραγμάτευτη τακτική της δικαιώθηκε γρήγορα καθώς μετακόμισε σύντομα στην ημερησία του Ομίλου Μπόμπολα αλλά και στο Mega.          
Aπό τότε λένε οι κακές γλώσσες ονειρεύονταν παρά τις συνεχείς  επαγγελματικές τριβές την ημέρα της παραίτησης και το πέρασμα στην πολιτική. Το πείσμα της μοναδικό.  Ακόμη και την περίοδο Καραμανλή όταν έμεινε έγκυος σε δίδυμα έμεινε στο ρεπορτάζ μέχρι τις τελευταίες μέρες του ένατου μήνα ενώ γέννησε ημέρα απεργιακής κινητοποίησης των δημοσιογράφων και επέστρεψε στις επάλξεις του καναλιού πριν συμπληρωθούν  οι 40 ημέρες.    
Στο Mega δεν ξεχνούν το δράμα που πέρασαν τα επιτελικά στελέχη την εποχή που η ΝΔ έχασε  την κυβέρνηση (το 2009) και τότε αξίωσε να συνεχίσει να παρακολουθεί το κυβερνητικό ρεπορτάζ  φέρνοντας σε εξαιρετικά άβολη θέση τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο αλλά και την διευθυντική ομάδα του καναλιού.     
Ακόμη μεγαλύτερος καυγάς έγινε όταν  στο Mega ήρθε με μεταγραφή η Μαρία Σαράφογλου. Τα δημοσιεύματα ότι θα αξιοποιηθεί στην παρουσίαση των δελτίων  ενώ η ίδια δεν είχε  αξιοποιηθεί παρότι είχε εκφράσει  τη σχετική επιθυμία προκάλεσαν μεγάλους κλυδωνισμούς ταράζοντας τις ισορροπίες. Η όλη κατάσταση έφτασε στα όρια όταν  η Σαράφογλου έχοντας  το ρεπορτάζ της ΔΗΜΑΡ, εμφανιζόταν στο στούντιο, βαμμένη, καλοντυμένη και άψογα φωτισμένη ενώ η Σπυράκη  εμφανιζόταν στο μισοσκόταδο  στις νεραντζιές του Μαξίμου ή τη Βουλή, άσχετα από τις καιρικές συνθήκες.
Τελικά η λύση ήταν να διαψευθούν τα δημοσιεύματα και να δίνει ρεπορτάζ και η Μαρία Σαράφογλου από τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ. 

23 χρόνια μετά την πρώτη ημέρα στην δημοσιογραφία η Μαρία Σπυράκη υπέβαλε την παραίτηση της  τονίζοντας χαρακτηριστικά «Ο κύκλος μου μπροστά στις κάμερες έκλεισε» Συγκινημένη η πρώην δημοσιογράφος  αποχαιρέτισε  τους συναδέλφους της στο κανάλι και την εφημερίδα δίνοντας το στίγμα ότι η απόφαση να περάσει στην πολιτική είναι οριστική και αμετάκλητη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου